Bekijk alle projecten

Teamdag faciliteren met een workshop VormTaal

Op de afdeling klantrelaties van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid, heeft een interne reorganisatie plaatsgevonden. Dit brengt nieuwe inzichten en energie met zich mee, maar ook veel vragen.

Thema
Rol
  • Facilitator
Vragen zoals: Wat is onze rol als relatiemanager en binnen de organisatie? Hoe werken we goed samen? Wat doen we wel, en wat ook vooral niet? Om deze vragen te beantwoorden faciliteerde Jonge Honden een teamdag met behulp van VormTaal.
VormTaal
Complexe uitdagingen ontrafelen met VormTaal

Met VormTaal bouwen we letterlijk aan de nieuwe werkwijze

In twee groepen beeldden de deelnemers de “rol van de relatiemanager” uit zoals die er volgens hen idealiter uit zou moeten zien. Door te bouwen, praten, wijzen, schuiven en te spelen met de blokken ontdekte het team wat volgens hen de ideale rol zou moeten zijn. Vervolgens keken we naar de huidige situatie: welke knelpunten zien we nog waardoor we deze rol nu niet uit
kunnen voeren?

VormTaal maakt complexe vraagstukken bespreekbaar door deze in 3D op tafel uit te beelden. Zo vormden we (letterlijk) een gemeenschappelijk beeld van de rol van de relatiemanager. Dit beeld zorgt voor een gemeenschappelijk vertrekpunt voor het opstellen van de tertiaaldoelen van het team.

Groep in workshop met vormtaal

Door het inzetten van VormTaal hebben we inzicht gekregen in de manier waarop we gewend waren te werken en hebben we letterlijk kunnen bouwen aan onze nieuwe werkwijze. Inmiddels zijn we, met de opbrengst van de VormTaal-sessie, bezig om die nieuwe werkwijze te implementeren.

Elise Wagemaker - SSC-ICT

Even sparren of eerst een bakkie?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.