Complexe vraagstukken ontrafelen met VormTaal

In ons werk lopen we af en toe tegen complexe vraagstukken aan. Vraagstukken waar veel belangen en meningen spelen of uitdagingen met een gekleurd palet aan voor- en nadelen. In het oplossen hiervan, is samenwerking en goede communicatie essentieel. Maar dat gaat niet altijd vanzelf en is soms verdraaid lastig. VormTaal biedt hierop dé uitkomst.

Complexe uitdagingen ontrafelen met VormTaal

VormTaal helpt om de situatie en elkaar te begrijpen

VormTaal maakt complexiteit bespreekbaar door jouw uitdaging of vraagstuk uit te beelden in 3D. VormTaal bestaat uit 88 elementen in verschillende vormen, materialen en afmetingen. Tijdens een workshop (meestal een dagdeel) gebruiken jullie deze bouwblokken om gezamenlijk de uitdaging op tafel uit te beelden. Door de verschillende vormen, materialen en afmetingen van de bouwblokken kun je ieder uniek vraagstuk verbeelden. Door met elkaar in gesprek te gaan en betekenis te geven aan de compositie wordt er een gemeenschappelijke “taal” gesproken. Dit helpt het vraagstuk inzichtelijk te maken, waardoor het gesprek voeren opeens een stuk makkelijker gaat.

Met VormTaal én de begeleiding van Jonge Honden komen de gespreksonderwerpen letterlijk op tafel.

Karien van der Weijden - Belastingdienst
Complexe vraagstukken ontrafelen met VormTaal
Complexe vraagstukken ontrafelen met VormTaal

Wil je óók jouw uitdaging inzichtelijk maken? Zo werkt het:

Intake
Ieder complex probleem is uniek. Daarom stemmen we de workshop helemaal af op jouw vraag. In een intake maken we kennis, leer jij VormTaal kennen en bespreken we de uitdaging. Samen kijken we hoe VormTaal in jouw vraagstuk kan helpen.

Workshop
In 4 uur begeleidt Jonge Honden jullie om het probleem uit te beelden met VormTaal, de juiste vragen te stellen en mogelijke oplossingsrichtingen te benoemen.

Resultaat
Iedereen heeft een beter beeld – en belangrijker nog: hetzelfde beeld – van het vraagstuk. Dat biedt een gezamenlijk vertrekpunt om met nieuwe energie aan de slag te gaan.

Een leuke (korte) kennismaking met VormTaal in jouw organisatie of op jouw heidag? Dat kan ook! Neem contact op voor de opties.

Wil je meer lezen over (de achtergrond van) VormTaal? Lees het hier. 

We werkten in één klap aan teambuilding, visievorming en tactische uitwerking van onze plannen. En dat allemaal in een fractie van de tijd en moeite die er normaliter voor staat!

Arman Alavi - I-Interim Rijk

Meer weten?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.