Bekijk alle projecten

Versterken van de employee experience bij Wageningen Universiteit

De Wageningen Universiteit (WUR) wil de employee experience verder versterken. Daarvoor wil zij de verbinding vergroten tussen haar leidinggevenden.

Thema
  • Onderwijs
Rol
  • Organisatieveranderaar
De WUR heeft een online community platform opgezet, maar loopt er tegenaan dat zij geen capaciteit heeft om de community goed op te bouwen. Jonge Honden is gevraagd aan de slag te gaan met het opbouwen van een community voor leidinggevenden.

Van alle markten thuis

Voor dit vraagstuk startte Jonge Honden bij de leidinggevenden van Wageningen Universiteit. Waar hebben zij wel, of géén behoefte aan? Dit werd in kaart gebracht door middel van interviews, interactieve sessies en kleinschalige evenementen gericht op specifieke thema’s zoals werkgeluk en vitaliteit. Er werd een beeld ontwikkeld van wat een community is voor leidinggevenden bij de WUR- op basis waarvan oplossingen werden bedacht ter invulling van de community. Denk bijvoorbeeld aan een mentor-buddy systeem, een quick start guide voor nieuwe leidinggevenden en maandelijkse intervisies. 

Onze rol: 

  • Interviews afnemen
  • Organiseren van interactieve sessies en kleinschalige evenementen rondom werkgeluk en vitaliteit  
  • Community builder 
  • Creatieve oplossingen bedenken en uitvoeren

Jonge Honden bracht energie in het project en wist daardoor stakeholders en andere collega’s aan de beoogde doelen te verbinden. Ze wisten de juiste vragen te stellen en verzamelden inzichten die passen bij de cultuur van de organisatie.

Even sparren of eerst een bakkie?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.