Bekijk alle projecten

Gesprekstool ‘Anders Organiseren’ voor de VO-Raad

Thema’s als het lerarentekort en passend onderwijs vragen om het anders organiseren van het voortgezet onderwijs. Jonge Honden ontwierp voor de VO-raad een gesprekstool die helpt om out-of-the-box te denken en moeilijke thema's bespreekbaar maakt.

Thema
  • Onderwijs
Rol
  • Ontwerper
Jonge Honden organiseerde en faciliteerde meerdere online ontwerp- en testsessies met onderwijsprofessionals om de tool zo goed mogelijk aan te sluiten bij de behoefte van de eindgebruiker. Jonge Honden was verantwoordelijk voor het ontwerp, de vormgeving en stuurde de webdeveloper aan die de tool gebouwd heeft.

Jonge Honden ontwierp de gesprekstool Anders Organiseren voor in het onderwijs

Jonge Honden ontwierp een out-of-the-box oplossing.

Als projectleider, ontwerper én vormgever leverde Jonge Honden binnen drie maanden een volledig werkende online gesprekstool op. Het (ontwerp)proces bestond uit vier fases: ontdekken, richting bepalen, ontwikkelen en opleveren.

Het resultaat is een online gesprekstool waar de gebruiker voor een dilemma wordt gesteld: Waar kies jij voor? Leraren mogen maximaal 10 aaneengesloten jaren voor de klas staan OF alle lessen worden gegeven door gastdocenten uit de praktijk. Met de tool kan de VO-raad het gesprek over het anders organiseren van het onderwijs tussen schoolleiders en onderwijsprofessionals aanjagen.

Bekijk het resultaat.

Voorbeeld van de gesprekstool Anders Organiseren. Jonge Honden ontwierp de gesprekstool Anders Organiseren voor in het onderwijs

Even sparren of eerst een bakkie?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.