Bekijk alle projecten

Ontwerpen van de kennistool ‘Duurzame Dijken’

Het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) werkt samen met de 21 waterschappen aan de versterking van 1500km dijk in Nederland. De thema’s duurzaamheid en ruimtelijke kwaliteit mogen daarbij niet ontbreken, maar dat blijkt in praktijk nog best lastig.

Thema
  • Duurzaamheid
  • Ruimtelijk
Rol
  • Ontwerper
Daarom ontwikkelde Jonge Honden, samen met de experts van WSP een kennistool die dijkwerkers helpt om duurzaamheid en ruimtelijke kwaliteit beter te borgen in dijkversterkingsprojecten.
Faciliteren van een co-creatie sessie
Faciliteren van een co-creatie sessie

In co-creatie ontwierp Jonge Honden een interactieve kennistool met een concreet stappenplan

In co-creatie met een community van dijkwerkers en experts op het gebied van duurzaamheid en ruimtelijke kwaliteit maakte Jonge Honden de handreiking ‘Bouwstenen Duurzame Dijken’. Jonge Honden organiseerde workshops met de eindgebruiker om op te halen wat er moest gebeuren om bestaande informatie om te zetten naar bruikbare kennis. Het resultaat is een interactieve PDF met een concreet stappenplan om duurzaamheid en ruimtelijke kwaliteit te borgen in dijkversterkingsprojecten.

Door de eindgebruiker tijdens het project actief te betrekken zorgden Jonge Honden ervoor dat de tool aansluit bij de behoeften uit de praktijk en werkten we tegelijkertijd aan communitybuilding.

Onze rol:

  • Ontwerpen van de interactieve kennistool ‘Bouwstenen Duurzame Dijken’
  • Organiseren van workshops
  • Communitybuilding
Jonge Honden ontwierp een kennistool

Even sparren of eerst een bakkie?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.