Bekijk alle projecten

Ontwerper bij het landelijke innovatieteam van `s Heeren Loo

`s Heeren Loo helpt mensen met een beperking om op hun eigen manier invulling te geven aan een goed leven. Het innovatieteam ontwikkelt toekomstbestendige zorgvormen met de mensen om wie het gaat. Jonge Honden versterkte dit team als ontwerper in diverse sociale innovatieprojecten.

Thema
  • Zorg
Rol
  • Onderzoeker
  • Ontwerper
  • Projectmanager
Hoe organiseer je in de toekomst de medische zorg in randregio’s, terwijl het artsentekort toeneemt? Wat maakt dat medewerkers trots zijn op hun werk en zich met plezier blijven inzetten voor hun cliënten? Welke zorginterventies kunnen voorkomen dat een kind met een licht verstandelijke beperking uit huis geplaatst wordt?

Dit is een greep uit de vraagstukken waar Jonge Honden zich met het innovatieteam over heeft gebogen.
Jonge Honden geeft Scrum training

De context wordt opgehelderd en de uitdaging opnieuw gedefinieerd

In onze aanpak stond Design Thinking centraal. Door middel van verdiepende interviews, locatie-bezoeken en creatieve sessies maakten wij de context van de vraagstukken helder en definieerden we de uitdagingen opnieuw.

Met inspiratie uit de buitenwereld ontwikkelden we vervolgens samen met belanghebbenden interventies om meteen in de praktijk uit te proberen. Zo leerden en ervaarden we hoe het anders kan om het daarna ook echt anders te doen.

Onze rol:

  • Onderzoeken van behoeften en belangen
  • Faciliteren en ontwikkelen van co-creatie sessies
  • Conceptontwikkeling en visievorming

"Jonge Honden heeft een enorme versnelling weten aan te brengen. Onderscheidend zijn daarin voor mij daadkracht, proactiviteit, visueel maken en ondernemerschap in de context van de opdracht. Jonge Honden is in staat gebleken zich heel snel de taal en cultuur van de organisatie eigen te maken zonder een frisse blik te verliezen."

Noëlle Sneep - Innovatiemanager 's Heeren Loo

Even sparren of eerst een bakkie?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.