Bekijk alle projecten

Behouden en werven van donateurs bij patiënten-organisatie SON

Schildklier Organisatie Nederland (SON) is de patiëntenorganisatie die zich inzet voor de belangen van schildklierpatiënten. Ruim 500.000 mensen in Nederland hebben een schildklieraandoening. Slechts een klein percentage hiervan is lid van SON.

Thema
  • Zorg
Rol
  • Communicado
Deze grote groep schildklierpatiënten in verhouding tot het huidige aantal donateurs, vroeg om een plan ter bevordering van het behouden en werven van donateurs.

Jonge Honden werd ingeschakeld om de huidige situatie in kaart te brengen rondom de communicatie naar en data verzameling van huidige en potentiële donateurs.
Jonge hond Janna en Nienke werken op laptop
Afbeelding van SON (Schildklier Organisatie Nederland) - behouden en werven van donateurs

Op verschillende touchpoints definieerde we verbeterpunten

Jonge Honden analyseerde de website, het CRM systeem, automatische mailing, de activiteiten en bijeenkomsten, Google Advertising en social media van SON. Op elk van deze touchpoints werden verschillende verbeterpunten gedefinieerd, die werden samengevat in een beknopt plan van aanpak rondom het behouden en werven van donateurs.

Het plan van aanpak werd enthousiast ontvangen door SON, dus ging Jonge Honden voortvarend aan de slag met de uitwerking ervan.

Onze rol:

  • In kaart brengen van verbeterpunten
  • Plan van aanpak schrijven
  • Optimaliseren van de website
  • Automatische mailing instellen
  • Optimaliseren van data beheer van donateurs
  • Google Advertising instellen
Adviesbureau Jonge Honden - Berlijnplein Utrecht

Jonge Honden heeft zich vol enthousiasme verdiept in de schildklierproblematiek, waar onze patiënten dagelijks mee te maken hebben. Ze hebben de huidige situatie in kaart gebracht en een advies uitgebracht om onze data verder te optimaliseren. Dit advies is waar mogelijk uitgevoerd. Als SON zijn we heel tevreden over de inbreng van Jonge Honden.

Marlies Mohr - Directeur Schildklier Organisatie Nederland

Even sparren of eerst een bakkie?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.