Bekijk alle projecten

Relatiemanager digitale systemen bij de GGD-GHOR

De GGD-GHOR opereert landelijk op het gebied van publieke gezondheidszorg voor de Nederlandse bevolking. De Covid-19 crisis heeft de positie van GGD-GHOR drastisch veranderd.

Thema
  • Zorg
Rol
  • Facilitator
  • Organisatieveranderaar
Op het gebied van alle digitale systemen lag er een enorme opgave om alle regionale 25 GGD’en, het ministerie van VWS en het RIVM in hun behoefte te voorzien. Daarvoor werd de relatiemanager vanuit Jonge Honden ingevlogen om als spin in het web met alle partijen aan tafel te gaan en dit proces te stroomlijnen.
Jonge hond Merel werkt op haar laptop
Jonge honden werken aan een creatief project

Er lag een enorme opgave om tijdens de covid crisis te voorzien in digitale systemen voor iedereen

Door de Covid-19 crisis werd duidelijk dat er geen uniformiteit is in het gebruik van digitale systemen bij de 25 GGD-regio’s. Jonge Honden heeft in het digitale tijdperk waarin alle regionale GGD’en met veel vragen zaten en onder grote druk moesten opschalen ervoor gezorgd dat er een plek was om problemen te signaleren, elkaar te kunnen vinden om best practices uit te wisselen en vanuit een bottom-up principe organisatieverandering toe te passen op landelijk niveau.

Dit gebeurde op het gebied van alle digitale systemen die betrokken zijn bij Covid-19, maar ook andere infectieziekten en jeugdzorg. Hierbij werden themasessies opgezet met Information Managers vanuit de GGD-GHOR, de regionale GGD’en en andere organisaties zoals het RIVM waardoor co-creatie gestimuleerd werd. Ook heeft Jonge Honden mee gewerkt aan de vernieuwde organisatiestructuur van de GGD-GHOR en hoe van een crisisorganisatie te transformeren naar een meer duurzame organisatie op de lange termijn.

Onze rol:

  • Netwerken en verbinden van mensen
  • Organiseren en faciliteren van themasessies
  • Stakeholdermanagement.
  • Kritische sparringpartner omtrent nieuwe organisatiestructuur

"Ervaring is vaak een vereiste die Jonge Honden in mindere mate met zich mee brengen, maar ik ervaar nu dagelijks dat een 'jonge hond' de ervaringseis prima kan vervangen met frisse inzichten, gezonde dosis eigenwijsheid en een onwijs snelle leercurve. Wat net zo goed de waarde levert voor het werk. Daarom vind ik de samenwerking met Jonge Honden zo prettig en waardevol. Voor mij het bewijs om je niet blind te staren op ervaring."

Folkert de Jager - Projectleider

Even sparren of eerst een bakkie?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.