Bekijk alle projecten

Positieve gezondheid bij de Gemeente Bergen

Afferden is een dorp in Noord-Limburg waar in de nabije toekomst een enorme zorgvraag komt te liggen door onder andere urbanisatie. De gemeente Bergen (Limburg) vroeg Jonge Honden om in kaart te brengen hoe de verbinding tussen de zorg en natuur kan zorgen voor een verbetering van de gezondheid van bewoners.

Thema
  • Zorg
Rol
  • Onderzoeker
Samen met een aantal stakeholders verdiepte Jonge Honden zich in het concept positieve gezondheid en inventariseerden we wat dit kan betekenen voor innovatie in de zorg.
Jonge Hond die aan yoga doet
Onderzoek naar positieve gezondheid - Adviesbureau Jonge Honden

Een doortastend onderzoek leidde tot een match tussen behoeften en concrete ideeën

Jonge Honden heeft de zorg (witte wereld) en de natuur (groene wereld) aan elkaar weten te verbinden. Dit deden we onder andere door het ophalen van de waarden en behoeften van de bewoners, door in gesprek te gaan met de bewoners van het dorp.

Samen met de bewoners hebben we ideeën bedacht hoe de natuurlijke, groene omgeving kan bijdragen aan de gezondheid van de inwoners. Daarnaast heeft Jonge Honden een uitgebreide deskresearch gedaan, en werden er er gesprekken gevoerd met zorg en natuur professionals. Dit heeft geleid tot een match tussen behoeften en relevante en geslaagde ideeën die ervoor zorgen dat het dorp gezonder gaat leven en dat de sociale cohesie toeneemt.

Onze rol:

  • Ophalen van waarden en behoeftes bij bewoners
  • Uitvoeren van kwantitatief deskonderzoek
  • Uitvoeren van kwalitatief onderzoek

Even sparren of eerst een bakkie?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.