Bekijk alle projecten

Onderzoek woningcrisis voor Stadslab RAUM

Met haar exposities en events betrekt stadslab RAUM in Leidsche Rijn bezoekers en bewoners bij stedelijke thema’s. Komend jaar staat de woningcrisis centraal. Om makers een relevante en concrete ontwerpvraag mee te geven, was er eerst behoefte aan een verdiepend vooronderzoek. Wij doken de literatuur én de wijk in.

Thema
  • Cultuur
  • Ruimtelijk
Rol
  • Onderzoeker
"Wat is de impact van de huidige woningcrisis op het wonen in de stad?”. Met deze onderzoeksvraag ging Jonge Honden aan de slag. We verzamelden kennis en verhalen van de bewoners van Leidsche Rijn. We analyseerden de input, legden pijnpunten bloot en bundelden de inzichten in een onderzoeksdocument.
Raum
Raum

Door veertig gesprekken te voeren, achterhaalden we wat er écht speelt onder bewoners

In korte tijd verzamelden we actuele informatie over het onderwerp door middel van deskresearch. Dit vulden we aan met verhalen van bewoners. We bezochten drie publieke plekken in stadsdeel Leidsche Rijn, en voerden gesprekken met zo’n veertig bewoners. We spraken over hun eigen ervaringen met en kijk op de woningcrisis. Met een aantal van hen hielden we telefonisch aanvullende diepte-interviews. We verzamelden en analyseerden alle input en destilleerden twee concrete pijnpunten.

Zo maakten we een vliegende start voor de rest van het project en leverden we een mooi document op met de gebundelde onderzoeksresultaten. Op basis van dit vooronderzoek stelt RAUM een ontwerpvraag op voor de makers die met het thema aan de slag gaan.

Onze rol:

  • Deskresearch
  • Opstellen en afnemen interviews
  • Bundelen en analyseren resultaten

"De samenwerking met Jonge Honden was erg prettig. Op basis van onze vraag werd er goed gekeken naar welke jonge honden het beste pasten. Hun expertise, flexibiliteit en goede communicatie zorgde voor een fijn proces en mooi resultaat."

Tom Loois - Curator & Programmamaker

Even sparren of eerst een bakkie?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.