Bekijk alle projecten

Onderzoek Place Branding bij Luchtvaart Community Schiphol (LCS)

Luchtvaart Community Schiphol (LCS) is een netwerk van bedrijven in de luchtvaarsector, dat samenwerkt met onderwijs en overheden. LCS signaleert een behoefte bij werkgevers op Schiphol om luchthaven Schiphol als ‘the place to work’ te positioneren. De vraag is echter of de perceptie van Schiphol als aantrekkelijk werkgebied ook voldoende aanwezig is bij (toekomstige) werkenden.

Thema
 • Ruimtelijk
Rol
 • Onderzoeker
 • Projectmanager
In samenwerking met Luchtvaart Community Schiphol deed Jonge Honden onderzoek naar de beeldvorming van werkgebied Schiphol als aantrekkelijke plek om te werken.

Onderzoeken? Dat doen wij op verschillende creatieve manieren!

Het onderzoek dat Jonge Honden uitvoerde was kwantitatief, met een kwalitatieve verdieping door middel van een focusgroep en diepte-interviews. Via diverse social media kanalen en via de kanalen van werkgevers op Schiphol, werd in samenwerking met ‘Swipocratie’ een online vragenlijst uitgezet. Voor het kwalitatieve deel van het onderzoek werden diepte-interviews afgenomen bij de doelgroepen: huidig werkenden, toekomstig werkenden en studenten. Ook organiseerde Jonge Honden een focusgroep met HR-directeuren op Schiphol en werden er, in samenwerking met LCS, gesprekken gevoerd met werkgevers op Schiphol. Na een grondige analyse is een aantal persona’s opgesteld aan de hand van de drie doelgroepen, waaruit kan worden afgeleid hoe een doelgroep aankijkt tegen werken op Schiphol en wat mogelijke ‘push’ en ‘pull’ factoren zijn voor deze betreffende groep. Jonge Honden leverde een adviesrapport op met daarin een overzicht van de resultaten van het onderzoek en aanknopingspunten om met de Place Branding van Schiphol als werkgebied aan de slag te gaan.

Onze rol:

 • Onderzoeksopzet schrijven met beoogde plan van aanpak
 • Overzicht houden en planning bewaken
 • Opzetten en uitvoeren kwantitatief onderzoek: vragenlijst opstellen in samenwerking met LCS en Swipocratie
 • Opzetten en uitvoeren kwalitatief onderzoek: diepte-interviews met huidig werkenden, toekomstig werkenden en studenten en een focusgroep met HR-directeuren op werkgebied Schiphol.
 • Opzetten en uitvoeren van een advertentiecampagne 
 • Analyseren en rapporteren van de resultaten
 • Schrijven van het adviesrapport 
 • Presenteren van (eerste) bevindingen aan werkgevers en HR-directeuren op Schiphol 

Jonge Honden heeft ons geholpen om samen tot de kernvragen van het onderzoek te komen.
De wijze van vragen (Swipocratie) werd door Jonge Honden voorgesteld en heeft geresulteerd in een laagdrempelig onderzoek waardoor het aantal respondenten hoog was. De samenwerking met Jonge Honden was prettig en professioneel.

Even sparren of eerst een bakkie?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.