Bekijk alle projecten

Hybride werken bij ProRail

De coronacrisis heeft het kantoorleven voor veel organisaties op z´n kop gezet. Zo ook bij ProRail. Samen met Forzes, een organisatieadviesbureau met senior veranderaars, ging Jonge Honden aan de slag bij ProRail met een grootschalige begeleidingsprogramma rondom hybride werken.

Thema
  • Ruimtelijk
Rol
  • Organisatieveranderaar
Dit programma ging om de begeleiding van 150 teams binnen ProRail naar een nieuwe aanpak van ‘hybride werken’, waarvan Jonge Honden er ongeveer 40 onder haar hoede kreeg. Thema’s als samenwerking en verbinding stonden centraal.
Teams aan de slag met hybride werken

We brachten de wensen en behoeften rondom hybride werken van elk team boven water.

Het begeleidingstraject per team had een duur van ongeveer twee maanden, waarin verschillende teamdialogen elkaar afwisselden. De dialogen stonden in het teken van onder andere samenwerking, verbinding, leiderschap en digitale vaardigheden. Jonge Honden onderhield contact met de manager van ieder team en maakte het traject voor ieder team passend.

De dialogen werden zowel live als digitaal gefaciliteerd, waarbij Jonge Honden werd gevraagd hiervoor een passende methodiek te bedenken, bijvoorbeeld door middel van het inzetten van digitale creatieve tools.

Het doel van het begeleidingstraject was inzicht te bieden in de behoeften en wensen rondom hybride werken. Daarnaast was het doel om voor ieder team, werkafspraken en teammomenten vast te leggen, alsook eigenaarschap te creëren op afspraken.

Onze rol:

  • Presenteren en faciliteren; met een natuurlijke autoriteit mensen motiveren en verbinden
  • Werkvormen en leerstijlen passend maken aan doel en doelgroep
  • Veilige ruimte creëren om samen het proces richting hybride werken te verkennen
  • Verschillende inzichten in een groep concretiseren tot specifieke uitspraken per team
  • Opzetten van verschillende werkvormen
Jonge Honden: Hybride Werken

"Jonge Honden heeft ons geholpen om inzichten te krijgen in waar het team staat met de opgave die ontstaat door hybride te gaan werken. Ze hebben het team fantastisch gefaciliteerd in het proces met een enthousiasmerende open houding. Ook de scherpte in vragen en de zorgvuldige voorbereiding hebben bijgedragen om inzicht te krijgen in elkaars belangen, waarmee het gesprek is gevoerd wat belangrijk is en hoe we elkaar in het team kunnen ondersteunen."

Sven Gruters - Teammanager ProRail

Even sparren of eerst een bakkie?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.