Bekijk alle projecten

Onderzoeker zonne-energie voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

RVO beantwoordt vragen van ondernemend Nederland over duurzaam, agrarisch, vernieuwend en internationaal ondernemen. Jonge Honden is in gesprek gegaan met alle twaalf de provincies over mogelijke inzetbare tools voor het stimuleren van zonne-energie op daken. De provincies wilde inzichtelijk krijgen welke tools er in het land gebruikt werden, zodat het wiel niet overal opnieuw uitgevonden hoeft te worden.

Thema
  • Duurzaamheid
  • Ruimtelijk
Rol
  • Onderzoeker

Onderzoeken? Dat doen wij op verschillende creatieve manieren!

In een korte periode werd in gesprek met de twaalf provincies opgehaald welke tools en middelen er per provincie beschikbaar zijn om zonne-energie op daken te bevorderen. Naast het inzichtelijk maken van deze tools werden de provincies aan elkaar verbonden door het organiseren van een inhoudelijke sessie waar iedere provincie aan deelnam. Uit de interviews en afsluitende sessie zijn vervolgafspraken gemaakt die in de rapportage zijn opgenomen. 

Onze rol:

  • Interviewer
  • Onderzoeker
  • Facilitator

Jonge Honden heeft in kaart gebracht wat alle provincies in Nederland doen om zon op dak te realiseren. Met gebruik van goede digitale tools en formats hebben zij in korte tijd veel relevante informatie boven tafel gekregen. De bijeenkomst met de provincies om de uitkomsten te bespreken hebben zij goed geleid. De Jonge Honden zijn voor mij goede sparringspartners, leveren op wat afgesproken is en dat ook nog conform een (krappe) planning. Bovenal geeft werken met de Jonge Honden energie. Door hun manier van aanpakken vormen zij weer een inspiratiebron voor hoe ik mijn eigen werk doe.

Milou Dubois (Provincie Drenthe)

Even sparren of eerst een bakkie?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.