Bekijk alle projecten

Onderzoek verminderen van CO2-uitstoot bij KNVB

GO, een samenwerking tussen KNVB, ENGIE en Hyundai, is op zoek naar slimme oplossingen om de CO2-uitstoot in het Nederlandse voetbal te verminderen.

Thema
  • Duurzaamheid
Rol
  • Onderzoeker
Hiervoor is er een kwantitatief onderzoek uitgevoerd onder de leden, maar hier zijn (te) weinig conclusies uit te trekken. Jonge Honden werd ingeschakeld om de verhalen achter deze cijfers te achterhalen, met behulp van een kwalitatief onderzoek.
Adviesbureau Jonge Honden - Communicatie

Scouting de duurzame voetballer

Jonge Honden ging op zoek naar voetballers en voetbalouders om het onderzoek uit te voeren. Er werden tal van interviews afgenomen onder beide doelgroepen. Er werden vragen gesteld over waarom je met de auto of fiets naar voetbal gaat, verschillen tussen uit- en thuiswedstrijden en creatieve oplossingen om duurzamer te reizen. Op basis van de opgehaalde input werden aanbevelingen gedaan aan de KNVB, zoals het opzetten van een duurzaamheidscampagne, het ontwikkelen van een app of het maken van een handleiding.

Onze rol: 

  •  Onderzoeker
  •  Rapportage uitschrijven 
  •  Oplossingsrichtingen bedenken

“Jonge Honden heeft voor de KNVB onderzoek gedaan naar vervoer in het voetbal. Hun enthousiasme en prettige manier van interviewen hebben een uitstekend resultaat opgeleverd: de basis voor alle gedragscampagnes die we nu draaien.”

Even sparren of eerst een bakkie?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.