Bekijk alle projecten

Duurzaamheid implementeren bij de Nationale Politie

Sinds 2018 maakt de politie zich hard voor verduurzaming van de bedrijfsvoering en de organisatie. Met een organisatie die jaarlijks voor 2 miljard inkoopt, en meer dan 60.000 collega’s faciliteert en ondersteunt ligt er een grote duurzaamheidsopgave.

Thema
  • Duurzaamheid
  • Veiligheid
Rol
  • Organisatieveranderaar
  • Projectmanager
Jonge Honden werkte aan de visie op duurzaamheid voor de organisatie. Als vragenstellers hielp Jonge Honden de organisatie inzicht te krijgen in de grootte van de opgave voor de organisatie en op welke vlakken dit speelt.

Als projectleiders leverden Jonge Honden routekaarten op om de verduurzaming van elke afdeling vorm en richting te geven. Dit deed Jonge Honden samen met de organisatie door als inhoudelijke verbinder aan de slag te gaan: brainstormsessies te begeleiden, wet- en regelgeving uit te pluizen, presentaties te geven en beleidsdocumenten te schrijven.
politie duurzaamheid visie
Jonge Honden bij politie helikopter

Er werd niet alleen gedacht aan de praktische uitvoering, ook het gehele cultuur- en gedragsverandering vraagstuk werd aangepakt.

Ook ligt daarbij een cultuur- en gedragsveranderingsvraagstuk. Hoe kan de politie zorg dragen dat alle medewerkers hun steentje bijdragen aan duurzaamheid, initiatieven vanuit de organisatie kan stimuleren en inzichten kan bieden hoe duurzaamheid het politiewerk kan vergemakkelijken en verslimmen? Jonge Honden pakte hierin de rol van presentator, facilitator en trainer door het verzorgen van nieuwsbrieven, het organiseren en presenteren van webinars met interne en externe sprekers, het vormgeven en begeleiden van workshops en een duurzame mindset te stimuleren binnen de Politie Academie.

Onze rol:

  • Opstellen visie duurzaamheid
  • Opleveren routekaarten duurzaamheid
  • Brainstorm sessies organiseren
  • Wet- en regelgeving uitpluizen
  • Trainingen en workshops faciliteren
  • Het verzorgen van interne communicatie

"Jonge Honden leverde niet alleen goede stukken en resultaten op zoals het hosten van webinars, de routekaart voor verduurzaming van Facilitaire Services, Geweldsmiddelen, Uitrusting en Operationele Middelen en de verkenning naar verduurzaming van ICT en IV en de Politieacademie. Maar zorgde ook voor een nét andere manier van denken en organiseren wat zorgt voor meer teamgevoel en dat de duurzaamheidsgedachte ook bij anderen blijft hangen."

Ingelou Sybrandij - Coördinator Duurzaamheid bij de Politie

Even sparren of eerst een bakkie?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.