Bekijk alle projecten

Gezonde bedrijfsrestaurants bij de Overheid

Volgens het Nationaal Preventie Akkoord (NPA) moeten alle Rijksrestaurants in 2021 in de categorie ‘gezond’ vallen, volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Thema
  • Duurzaamheid
  • Zorg
Rol
  • Facilitator
  • Projectmanager
Hierbij spelen ook de thema’s circulaire economie, duurzaam assortiment, eerlijke handel en een inclusieve samenleving een grote rol.

We zorgen voor overzicht en positieve energie in het project

Sinds 2019 monitort en verbetert Jonge Honden op alle duurzaamheidsthema’s. Samen met cateraars en contractmanagers kijken we wat zij al doen op deze thema’s en gaan we op zoek naar verbetermogelijkheden. In 2021 gingen we aan de slag als aanjager en moderator van de NPA-eis, waarbij we monitoren hoe ver de cateraars zijn met het implementeren van het gezondere bedrijfsrestaurant. Interne processen bij de cateraar zijn aangepast, zodat kan worden bijgehouden of het assortiment en de presentatie ervan voldoet aan de eisen. Jonge Honden zorgde ervoor dat de informatie en het proces overzichtelijk zijn, de stakeholders geïnformeerd blijven en dat er positieve energie in het project zit.

Onze rol:

  • Aanjagen: door gesprekken te voeren en bijeenkomsten te organiseren
  • Monitoren van resultaten: daarbij rekening houdend met eisen vanuit de overheid en het Voedingscentrum

"Ik was erg blij met de inspiratie en energie die tijdens de gezamenlijke bijeenkomst ontstond. Dat maakte dat iedereen weer zin had om verder aan de doelen te werken.”

Rob Heijink - RVO