Bekijk alle projecten

Aan de slag met klimaatbestendige kastelen

Stichting Kastelen, Buitenplaatsen en Landgoederen (sKBL) is dit jaar van start gegaan met het Kennisprogramma Klimaatbestendige Kastelen, Buitenplaatsen en Landgoederen (KBL).

Thema
  • Duurzaamheid
  • Ruimtelijk
Rol
  • Ontwerper
  • Projectmanager
Ze streven naar het verzamelen en bundelen van bruikbare kennis, ervaringen en voorbeelden om zo het duurzame voortbestaan van groen-, blauw- en rood monumentaal erfgoed te bestendigen. Ook stimuleren zij samenwerking tussen eigenaren en beheerders van de KBL en aanverwante betrokken organisaties. Om uitvoering te geven aan het Kennisprogramma Klimaatbestendige aanpak KBL heeft SKBL Jonge Honden ingevlogen.

Creatieve werkvormen? Dan ben je aan het juiste adres!

Jonge Honden is op een rijdende trein gestapt: sKBL was al aan de slag gegaan met diverse projecten binnen het Kennisprogramma Klimaatbestendige KBL. Met de jonge hondse betrokkenheid heeft Jonge Honden in dit proces waarde toegevoegd door creatieve (online) werkvormen aan te bieden en en de belangen van de doelgroep centraal te stellen in de projectleiding. In aanvulling op de erfgoedmonitor, klimaatstresstest en proeftuinen, werd aan Jonge Honden gevraagd om een basis te leggen voor een kennisplatform. Om tot een succesvol platform te komen voor uitwisseling hebben we een Design Thinking aanpak gebruikt. 

Onze rol:

  • Ontwerp van Kennis- en Leeromgeving 
  • Organiseren en faciliteren werksessies
  • Vertalen praktijkervaringen proeftuinen
  • Stakeholdermanagement

In 2021 startte onze stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen en Landgoederen (sKBL) met het veelzijdig Kennisprogramma Klimaatbestendige Buitenplaatsen – een landelijk programma waarmee we inzicht willen krijgen in de omvang van klimaatuitdagen op monumentaal groenblauw erfgoed op historische buitenplaatsen. Zowel voor de programmaleiding als voor het ontwikkelen van de gewenste kennis- en leeromgeving hadden we ondersteuning nodig – ondersteuning die ingevuld wordt door de enthousiaste en energieke inzet van twee Jonge Honden. We zijn zeer tevreden over de prettige samenwerking. De Jonge Honden brengen andere perspectieven, analytisch denken, variatie in werkvormen, gestructureerde planning en 100% inzet. Inbreng die het programma vleugels geeft en die passen bij de manier van werken van sKBL. Eigenlijk zou ik gewoon iedereen een Jonge Hond gunnen!

Even sparren of eerst een bakkie?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.