Bekijk alle projecten

Werken aan inbraakpreventie in Amsterdam Noord voor woningcorporatie Ymere

In verschillende buurten in Amsterdam Noord waren verschillende Jonge Honden actief op het gebied van inbraakpreventie. De afgelopen jaren hebben de gemeente, de Politie en Ymere geïnvesteerd in de veiligheidsaanpak in deze buurten.

Thema
  • Ruimtelijk
  • Veiligheid
Rol
  • Projectmanager
In 2019 is Ymere gestart met een project waarin bewoners maatregelen aangeboden krijgen, die de woningen beter beschermen tegen inbrekers. Daarnaast wordt de veiligheidsperceptie van de bewoners onderzocht. Hoe ervaren de bewoners de veiligheid in de buurt?
Duurzaamheid implementeren bij de politie - Adviesbureau Jonge Honden

Handen uit de mouwen én echt de buurt in! 💪

Jonge honden  coördineerde dit project: ze spraken met bewoners, onderzochten de woningen en voerden maatregelen uit waar mogelijk. Ze hielden contact met alle betrokken partijen, inclusief de bewoners, zodat elk adres met de juiste maatregelen werd voorzien.

Door prikkelende vragen te stellen tijdens de huisbezoeken en goed door te vragen, haalden Jonge Honden veel informatie op over het gevoel van veiligheid in de buurt. Met deze informatie zochten zij samen met de Gemeente, de Politie en Ymere naar passende oplossingen, om zo het veiligheidsgevoel in de buurt te vergroten.

"Het was fijn samenwerken met Jonge Honden. Ze hebben voor aanvang van de klus goed meegedacht en in de uitvoering geweldig werk gedaan. Ze waren goed in het administratieve gedeelte van de klus, maar ook in het contact met de bewoners. Dankzij hun inzet hebben we in korte tijd heel veel woningen kunnen voorzien van anti-inbraak maatregelen. Top!"

Even sparren of eerst een bakkie?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.