Bekijk alle projecten

Werkdruk verbeteren bij de Anne Frank Stichting

Bij de Anne Frank Stichting werken ongeveer honderd medewerkers. Zij vertellen het verhaal van Anne Frank in het museum én daarbuiten.

Thema
  • Cultuur
Rol
  • Onderzoeker
  • Organisatieveranderaar
Bij de Anne Frank Stichting werken ongeveer honderd medewerkers. Zij vertellen het verhaal van Anne Frank in het museum én daarbuiten. Dit doen ze onder andere door het maken van educatiemateriaal, het beheren van de collectie en het doen van onderzoek naar de geschiedenis van Anne Frank. Allemaal werken ze met enorm veel toewijding aan de missie, visie en doelstellingen van de stichting; dat zorgt soms ook voor (te veel) werkdruk. Jonge Honden werd gevraagd om hier onderzoek naar te doen én met actiegerichte interventies te komen.

We voerden een onderzoek uit naar het ervaren gevoel van werkdruk.

We ontwierpen een traject waarmee we snel de diepte in konden gaan en deden in de praktijk nieuwe inzichten op. Door met enthousiasme alle medewerkers van de Anne Frank Stichting te bevragen, vanuit interesse te interveniëren en het proces te begeleiden, brachten we beweging. We gingen in gesprek met de hele organisatie; op basis van gesprekken met de afdelingshoofden en teambijeenkomsten stelden we een actiegericht plan op. Dit deden we met het doel om de werkdruk te verminderen.

Onze rol:

  • Projectmanager
  • Onderzoeker
  • Organisatieontwikkelaar

Even sparren of eerst een bakkie?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.