Bekijk alle projecten

Realiseren van duurzame en innovatieve bruggen

De Bruggencampus is een samenwerking tussen de provincie Flevoland en de gemeente Almere. Zij is verantwoordelijk voor de realisatie van vier duurzame en innovatieve bruggen op het Floriade park.

Thema
  • Duurzaamheid
Rol
  • Projectmanager
Provincie Flevoland heeft Jonge Honden gevraagd om de kennis die hiermee wordt opgedaan te delen met de sector en een programma richting en op de Floriade hieromheen neer te zetten. Dit ging specifiek om de circulaire economie omtrent bruggen; denk aan biobased bouwen, hergebruik van bruggen (materialen), en toepassing van circulair beton in relatie tot het gehele bouwproces; van aanbesteding, ontwerp tot bouw en beheer.
2 jonge honden ontwerpen aan tafel

Als spin in het web te werk gaan

Jonge Honden heeft geleerde lessen geïnventariseerd en samenwerking partners gezocht. Ook zijn er op verschillende thema’s kernteams opgericht die met een vraagstuk aan de slag gingen. Dit heeft geresulteerd in verschillende initiatieven en programma. Samen met gemeenten, aannemers, architecten en kennis instanties zijn er verschillende activiteiten en programmering opgezet om de circulaire economie in de bouw aan te jagen. Zo hebben we webinars georganiseerd, challenges met studenten vorm gegeven en kennis sessies georganiseerd.

"In opdracht van provincie Flevoland werkt Jonge Honden met veel enthousiasme aan een programmering voor Bruggencampus Flevoland Floriade. Jonge Honden heeft oog voor zowel proces, inhoud en communicatie als voor de verschillende belangen van opdrachtgevers en opdrachtnemers. Jonge Honden draagt zo bij om technisch hoogwaardige en innovatie ontwikkelingen in de bruggenwereld een plek te geven in het kennislandschap van Flevoland en de Floriade Expo 2022."

Even sparren of eerst een bakkie?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.