Bekijk alle projecten

Op onderzoek uit naar de organisatiecultuur van het Humanistisch Verbond

Het Humanistisch Verbond staat voor een ‘humane samenleving en eigen keuzes bij leven, liefde, denken en dood’. Ongeveer 30 medewerkers zetten zich hier dagelijks dagelijks voor in. Om effectief aan deze missie te werken is het af en toe nodig om stil te staan en te reflecteren - op elkaar én de organisatie als geheel. Precies daarvoor werd Jonge Honden gevraagd.

Thema
  • Cultuur
Rol
  • Onderzoeker
  • Organisatieveranderaar
Het doel van het onderzoek was om op laagdrempelige wijze inzicht te krijgen in de organisatiecultuur. Dat werd gedaan aan de hand van verschillende thema’s zoals samenwerken, feedback (geven én ontvangen), het vieren van successen en fouten en ontwikkelmogelijkheden.

We ontwikkelde een compact actieonderzoek.

Jonge Honden bedacht hiervoor een passende werkvorm en organiseerde een ‘inloopdag’, zo konden we op verschillende manieren over deze thema’s in gesprek gaan. Door prikkelende vragen te stellen, ruimte te bieden om te reflecteren en één-op-één het gesprek aan te gaan haalden we zoveel mogelijk informatie op. Dit leidde tot een concreet ontwikkelplan voor de organisatie.

Onze rol:
– Ontwerper van het onderzoekstraject
– Facilitator van de onderzoeksbijeenkomst

Even sparren of eerst een bakkie?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.