Bekijk alle projecten

Implementatiemanager Venus bij Rijnhart Wonen

Per juli 2022 heeft woningcorporatie Rijnhart Wonen samen met corporaties Ons Doel en Portaal circa 1.200 woningen overgenomen van Woonzorg Nederland in de gemeente Voorschoten. Hoe zorg je bij zo'n grote overname voor een soepele overdacht voor alle bewoners én de betrokken organisaties?

Thema
  • Ruimtelijk
Rol
  • Projectmanager
Waar dit project ‘Venus' op papier misschien lijkt op een eenvoudige eigendomsoverdracht, komt er uiteraard veel meer bij kijken. Als implementatiemanager bij Rijnhart Wonen was de jonge hond verantwoordelijk om de overdracht van de woningen in goede banen te leiden.
Implementatiemanager Rijnhart Wonen
Implementatiemanager Rijnhart Wonen

Een soepele overdracht voor medewerkers en bewoners.

Jonge Honden heeft de teams binnen Rijnhart Wonen goed voorbereid op de uitbreiding van het bezit én de aanpassing van hun werkzaamheden. Samen met de organisatie bracht Jonge Honden in kaart wat er nodig is voor een goede overdracht en implementatie van gegevens. Dit is vastgelegd in een visueel plan van aanpak.

Onze implementatiemanager was vervolgens de schakel in het contact en de gegevensoverdracht tussen de corporaties en medewerkers. Ook organiseerden wij een gezellige teamdag om het nieuwe bezit én de bewoners in Voorschoten te leren kennen.

Onze rol:

  • Ontwerpen en aanjagen van proces voor een soepele overdracht
  • Schakel in contact tussen de corporaties
  • Overdracht van gegevens tussen corporaties
  • Organiseren van bijeenkomsten en teamdag met medewerkers

"Jonge Honden hebben bij Rijnhart Wonen de implementatie van een forse vastgoedportefeuille begeleid. Door strak op het proces te sturen en alle betrokkenen (verkoper, stuurgroep, medewerkers) bij elkaar te brengen is deze implementatie succesvol verlopen. Wat hierbij vooral opviel was de persoonsgerichte aanpak van de jonge hond.”

Chrétien Mommers - Directeur-bestuurder

Even sparren of eerst een bakkie?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.