Bekijk alle projecten

Faciliteren van intervisie bij Hogeschool Rotterdam

Verschillende docententeams van de opleiding Sportmarketing & Management merken dat door het lesgeven, de volle agenda’s en verschillende persoonlijkheden, ze niet altijd voor elkaar krijgen wat ze voor elkaar willen krijgen. Er gaat ontzettend veel goed, tegelijkertijd zijn er ontwikkelpunten waar de teams aan willen werken.

Thema
  • Onderwijs
Rol
  • Facilitator
Dit gaat om onderwerpen als communicatie (met elkaar en anderen), persoonlijkheden, feedback geven en vragen en evalueren. Ook merken ze dat er al langer grote werkzaamheden liggen, maar dat het systeem hen telkens inhaalt. Jonge Honden is gevraagd om een aantal intervisies te organiseren en faciliteren om het team nog beter te laten samenwerken.
Intervisie Hogeschool Rotterdam

De teams definieerden een missie én een manier waarop ze in de toekomst met elkaar willen samenwerken.

Twee jonge honden faciliteerden het proces. Op een coachende en creatieve wijze zorgden zij ervoor dat het team het gesprek aan ging met elkaar. De jonge honden intervenieerde en vroegen door. Waar nodig namen ze een sturende rol aan. Aan de hand van allerlei creatieve werkvormen kwamen de teams dichter bij elkaar, ze leerden elkaar beter kennen, kozen hun kernwaarden, creëerden een missie én een manier waarop ze in de toekomst met elkaar willen gaan samenwerken. Ook maakten ze met elkaar een KANBAN bord, waarop alle acties die ze willen gaan uitvoeren op heldere en gestructureerde manier terug te vinden zijn.

Onze rol:

  • Faciliteren van het proces en de intervisie sessies
  • Creatieve werkvormen inzetten om tot resultaat te komen
  • Het gesprek begeleiden en kwetsbaarheden boven tafel brengen
  • Samen tot duurzame oplossingen komen

Even sparren of eerst een bakkie?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.