Bekijk alle projecten

Communicatie opzetten voor energiecoöperatie KetelhuisWG

Sinds 2018 is een groep van enthousiaste bewoners van de WG-buurt in Amsterdam bezig met het verduurzamen van hun wijk. In de afgelopen jaren zijn ze uitgegroeid tot een officiële energiecoöperatie, KetelhuisWG, met ruim 350 leden.

Thema
  • Duurzaamheid
Rol
  • Communicado
Toen de plannen een steeds duidelijker vorm kregen, werd het tijd om nog meer bewoners en bedrijven te bereiken met de plannen van de energiecoöperatie. Dit vroeg om een (online) communicatiestrategie.
Communicatie voor Energiecoöperatie KetelhuisWG door middel van 'energiekastjes' in de buurt.
Communicatie voor Energiecoöperatie KetelhuisWG door middel van 'energiekastjes' in de buurt.

Al gauw werd Jonge Honden ingeschakeld om de gehele communicatie te professionaliseren.

Energiecoöperatie KetelhuisWG schakelde Jonge Honden in om de communicatie op te zetten en te coördineren. Jonge Honden ontwikkelden hiervoor een communicatie planning en aansprekende social media templates, Jonge Honden zette de nieuwsbrief op en droeg bij aan de realisatie van de nieuwe website en huisstijl. Al gauw werd Jonge Honden betrokken om de gehele communicatie te professionaliseren: van de brieven die naar de bewoners gaan, tot de afspraken met de externe partners.

Onze rol:

  • Coördineren van de gehele communicatie
  • Coördineren grootschalige buurtcampagne
  • Risicomanagement
  • Ontwikkelen en uitvoeren social media strategie en planning
  • Realisatie nieuwe website en huisstijl
  • Opzetten en uitvoeren maandelijkse nieuwsbrief
Adviesbureau Jonge Honden Utrecht

Jonge Honden gaf ons een fantastische adviseur met veel management kwaliteiten. De jonge hond was strategisch, gestructureerd en analytisch, wat nodig is in een nieuwe organisatie. Ook werden collega’s op een prettige manier aangesproken op hun verantwoordelijkheden en taken. De passie voor onze maatschappelijke onderneming werd snel eigen gemaakt, waardoor de jonge hond werd geliefd bij de vrijwilligers en zo ook een ideale rechterhand voor de projectleider was.

Annette Schermer - Projectleider KetelhuisWG

Even sparren of eerst een bakkie?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.