Bekijk alle projecten

Projectcommunicatie bij Fien Wonen

Fien Wonen is een ondernemende woningcorporatie die met slimme oplossingen bewoners helpt om goed te wonen. Vanuit de afdeling Projectontwikkeling voeren ze bij hun woningen grootschalig onderhoud, renovaties en sloop/nieuwbouwprojecten uit. Hoe geef je interne en externe communicatie in deze projecten het beste vorm?

Thema
  • Ruimtelijk
Rol
  • Communicado
Als adviseur Projectcommunicatie verbeterde Jonge Honden de communicatie rondom renovatie en sloop/nieuwbouwprojecten bij Fien Wonen. 

Duidelijkheid voor de bewoner

Jonge Honden stelden een uitgebreid communicatieplan op voor projectontwikkeling met daarin handvaten voor zowel interne als externe communicatie bij de verschillende stappen in het proces. Daarnaast voerden Jonge Honden communicatiewerkzaamheden voor de lopende projecten uit. Denk hierbij aan contact met bewoners, het schrijven van nieuwsbrieven en het organiseren van klankbordgroep bijeenkomsten. Hiermee gaven we de bewoners duidelijkheid over de planning, het proces, de voortgang en korte- en langere termijn vooruitzichten. Door middel van klankbordgroep bijeenkomsten en inloopspreekuren haalden we vragen, behoeften en wensen van bewoners op.  

Het resultaat is een uitgebreid communicatieplan met heldere richtlijnen en handvaten voor interne en externe projectcommunicatie, inclusief handige hulpmiddelen zoals templates en een projectenpagina op de website. 


Onze rol: 

  • Adviseren projectcommunicatie
  • Bewonerscommunicatie
  • Organiseren klankbordgroep bijeenkomsten
  • Ontwikkelen templates 

De samenwerking met Jonge Honden is ons uitstekend bevallen. Jonge Honden voelde goed aan wat onze behoefte was en zij hebben snel de juiste match voor ons weten te vinden. Wij zijn blij dat ze ons team tijdelijk hebben versterkt, als adequate teamplayer waar we echt mooie resultaten mee hebben weten te boeken.

Robert Koning

Even sparren of eerst een bakkie?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.