Bekijk alle projecten

Procesverbetering voor de afdeling P&O, Gemeente Amsterdam

De afdeling P&O (Personeel & Organisatie) van de Gemeente Amsterdam vroeg Jonge Honden om te helpen bij het bedenken van een nieuwe aanpak om hun processen te beschrijven en te verbeteren. Daarnaast had de gemeente ook behoefte aan een nieuwe inrichting van hun processenplein, zodat processen gemakkelijker te vinden en te begrijpen zijn. Door een duidelijk inzicht te krijgen in de processtappen, rollen en verantwoordelijkheden, kon de gemeente ontdekken waar verbeterpunten lagen.

Thema
  • Ruimtelijk
Rol
  • Facilitator
  • Onderzoeker
  • Ontwerper
Communicatieadviseur Fietsprogramma provincie Utrecht

Het hoofddoel was om het huidige proces nauwkeurig in kaart te brengen.

Jonge Honden heeft verschillende rollen vervuld om de gemeente Amsterdam te helpen. Om een overzicht te creëren van alle processen, heeft Jonge Honden verschillende sessies gehouden met diverse afdelingen binnen P&O. Het hoofddoel was om het huidige proces nauwkeurig in kaart te brengen. De focus gedurende de opdracht lag voornamelijk op het beschrijven en verbeteren van het instroomproces van de gemeente Amsterdam, het eerste contactmoment van nieuwe medewerkers met de gemeente. Het was dus essentieel om dit proces te optimaliseren om de ervaring van nieuwe medewerkers te verbeteren. Het doel was niet alleen om een gezamenlijk beeld te creëren, maar ook om vervolgens van kansen tot vervolgstappen te komen.

Jonge Honden heeft tevens als ontwerper gefungeerd door een nieuwe indeling van de verschillende processen binnen de afdelingen te verzorgen en een nieuwe navigatiestructuur te ontwerpen in MAVIM.

Onze rol:

  • Faciliteren van sessie met verschillende afdelingen
  • Ontwerpen van een nieuw navigatie systeem in MAVIM
  • Onderzoeken van de huidige processen
  • Verbeteren van de huidige procesbeschrijvingen

De samenwerking met Jonge Honden is goed bevallen doordat er open communicatie was en de match met de kandidaat goed beviel. Deze had een wat meer creatieve achtergrond en kon daardoor op een andere manier naar onze processen kijken. Door de frisse energie en andere kijk op zaken, zijn bepaalde projecten van de grond gekomen waar we binnen onze eigen organisatie toch echt mee hebben geworsteld. Dus de creatieve inslag heeft bij ons voor succes gezorgd!

Linda Fonseca

Even sparren of eerst een bakkie?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.