Bekijk alle projecten

Gebiedsontwikkeling op de Zuidas

De Zuidas is volop in ontwikkeling richting een gemengde Amsterdamse stadswijk met een internationale uitstraling. Het deelgebied Parnas biedt een unieke kans om een stuk stad toe te voegen waar gewoond, gewerkt en gerecreëerd kan worden.

Thema
  • Ruimtelijk
Rol
  • Projectmanager
Jonge Honden werkte in opdracht van de gemeente Amsterdam mee aan het projectmanagement voor de gebiedsontwikkeling van dit stukje nieuwe stad Parnas.

Stakeholders betrekken om tot breed gedragen plannen te komen

Een nieuw stukje stad toevoegen op de duurste grond van Nederland, rekening houdend met huidige gebruikers, toekomstige bewoners, omwonenden en de ambities van het stadsbestuur. Hoe doe je dat? Jonge Honden dook vol in deze uitdaging en vormde vanuit het projectmanagement de schakel tussen alle betrokken partijen. Zo voerden we onderhandelingen met grondeigenaren en huidige gebruikers om tot nieuwe afspraken te komen en betrokken we via (online) participatiebijeenkomsten de omgeving om tot breed gedragen plannen te komen. Concreet leidde dit tot de opening van de nieuwe Rechtbank, een akkoord van de Gemeenteraad op de ontwikkeling van een museum en de vergevorderde planvorming voor een tiental (sociale) wooncomplexen tussen het groen.

Onze rol:

  • Participatietraject begeleiden
  • Spin in het web
  • Bestuurlijke nota’s opstellen

Even sparren of eerst een bakkie?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.