Bekijk alle projecten

Projectmanager voor transformatie van historisch stedelijk gebied

De afdeling Culturele Zaken van de gemeente Utrecht heeft Jonge Honden benaderd om als projectsecretaris op te treden binnen het Europees onderzoeks- en innovatieproject.

Thema
  • Cultuur
  • Ruimtelijk
Rol
  • Projectmanager
Acht Europese steden werken aan de transformatie van historisch stedelijk gebied vanuit een innovatieve hub. In Utrecht is dit De Machinerie, dé hub voor film- en beeldcultuur, die de herontwikkeling van het Werkspoorkwartier aanjaagt.

Als spin in het web te werk gaan

Jonge Honden ging aan de slag met structuur in de projecten te realiseren en betrekken van stakeholders met als doel orde op zaken een soepel lopend proces. Ook zijn de uitkomsten uit de Europese projectgroep vertaald naar praktisch toepasbare kennis voor de Utrechtse context. Met de stakeholders van De Machinerie werkten we aan een strategisch visiedocument over de organisatievraagstukken in de Hub en de connectie van de Hub met het Werkspoorkwartier.

 

Onze rol:

  • Lokale belangen vertegenwoordigen in het Europese project
  • Aanjagen co-creatie met de zeven andere pilot steden
  • Faciliteren integrale samenwerking van diverse afdelingen van de gemeente. 

Wij werken met de Jonge Honden aan een Europees onderzoeks- en innovatie project over het Werkspoorkwartier en de Machinerie, een nieuw en uniek centrum voor film- en beeldcultuur die past bij de toekomst van onze stad. Het is niet altijd eenvoudig om de connectie te maken met zulke grote internationale projecten en wat er moet gebeuren voor onze inwoners in de stad. Dankzij de Jonge Honden maken we die verbinding nu en loopt het project goed. Zowel de samenwerking met de Europese steden tot lokaal in de stad met de partners vraagt om diplomatiek maar ook scherp schakelwerk, kritische vragen blijven stellen en leveren van resultaat. De Jonge Honden passen als frisse en eigentijdse werkers bij zulke lastige opgaven voor de toekomst.

Even sparren of eerst een bakkie?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.