Swipocratie is de digitale participatietool van nu

Participatie is meer dan een avond met koffie en cake in een zaaltje achteraf. Met de digitale participatietool Swipocratie gebruiken we beelden en stellingen als basis voor de ontwikkeling van nieuw beleid of complexe (ruimtelijke) opgaven.

Participatie onderzoek Spelwijk

Betrek moeilijk bereikbare doelgroepen bij nieuw beleid.

Bij het ontwikkelen van nieuw beleid of complexe (ruimtelijke) opgaven speelt participatie tegenwoordig een belangrijke rol. Een goede participatieaanpak zorgt voor betrokken inwoners en stakeholders én leidt tot betere uitkomsten.

Jonge Honden helpt organisaties bij het betrekken van inwoners bij beleid. Swipocratie is een van de tools die wij hiervoor gebruiken. Het is ontwikkeld om moeilijk bereikbare doelgroepen op een laagdrempelige manier deel te laten nemen aan het publieke debat. Deelnemers 'swipen' in 2 minuten door beelden en stellingen om hun mening te geven. Swipocratie is een soort democratie in je broekzak.
Swipocratie - de digitale participatietool
Visueel communiceren Swipocratie

Swipocratie is democratie in je broekzak.

Een Swipocratiecampagne vormt meestal een deel van een bredere participatieaanpak. Samen met de opdrachtgever werken we aan een set met scherpe stellingen en beelden die we voorleggen aan de doelgroep. Met een gerichte communicatiecampagne inclusief social media advertenties bereiken we precies de deelnemers die we willen.

Op deze manier haalden wij met Swipocratie reacties en input van honderden deelnemers op voor verschillende opdrachtgevers. Bijvoorbeeld over de ontwikkeling van een bedrijventerrein in Dronten, het betrekken van jongeren in de energietransitie of de ontwikkeling van een winkelstraat in Breda. Bekijk hier een demo van Swipocratie.

Jonge honden werken onder andere samen met:

“Jonge Honden hielp onze ondernemingsraad door met Swipocratie medewerkers te betrekken. Energiek, flexibel en met veel enthousiasme zijn Jonge Honden zeker in dit digitale tijdperk een aanwinst voor elke organisatie. Ze hebben veel ervaring en expertise met het gebruik van digitale middelen. Dit levert dan ook veel tijdswinst op en een beter resultaat.”

Robin Daalhuizen - Rijkswaterstaat

Wil je ook Swipocratie inzetten?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.