Mentale gezondheidsweek bij Jonge Honden

Bij Jonge Honden geloven we in de kracht van het collectief. Ook als het gaat om mentale gezondheid geloven we dat we samen meer bereiken dan alleen. Daarom organiseerden we in de week van 3 tot en met 7 juni onze allereerste mentale gezondheidsweek. Elke dag stond in het teken van een ander thema, gekozen door de jonge honden zelf:

Dag 1: Stress
We begonnen de week met het thema stress. We onderzochten het verschil tussen acute en chronische stress, leerden signalen herkennen en ontdekten technieken om beter te ontspannen en herstellen tijdens je werkdag.

Dag 2: Hormonen
Op dag twee stond de invloed van hormonen centraal. We bespraken hoe hormonen onze stemming, energie en algeheel welzijn beïnvloeden en wat we zelf kunnen doen om onze hormonen in balans te houden.

Dag 3: Slapen, Sporten en Ademen
De derde dag ging over het vinden van balans tussen inspanning en ontspanning. We startten de dag met een ademhalingssessie en bespraken de belangrijke rol van slaap en beweging in ons dagelijks leven.

Dag 4: Telefoonverslaving
Op de vierde dag onderzochten we hoe we onze schermtijd kunnen beheersen en een gezonde balans kunnen vinden tussen online en offline leven.

Dag 5: Voeding
We sloten de week af met het thema voeding. Gezonde voeding heeft een directe invloed op ons humeur en onze energie. Tijdens een inspiratielunch leerden we meer over de rol van darmflora in onze gezondheid. Ben je benieuwd naar deze tips? Stuur een mailtje naar info@jongehonden.com voor onze gratis explainer.

Activiteiten en inspiratie
We organiseerden onder andere een inspiratielunch, een ademhalingsworkshop en verschillende (z)energizers. Elke ochtend trapten we de dag af met een moodbooster met drie tips én een challenge per gekozen thema. Wil je één van deze moodboosters ontvangen? Laat je e-mailadres achter en dan sturen we jou er eentje toe!

Waarom een mentale gezondheidsweek?
Mentale veerkracht bevordert niet alleen onze gezondheid, het ligt ten grondslag aan alles. Het is de basis van zelfvertrouwen, stabiliteit, compassie, relaties en (werk)geluk. Soft skills die van grote waarde zijn op de werkvloer.

 

Wil jij ook meer aandacht voor mentale gezondheid en vitaliteit binnen jouw organisatie? Neem vooral contact met ons op, wij denken graag met je mee!