Kennisateliers Blik op de Bodem

Verstedelijking zonder de bodem serieus te nemen gaat niet langer. Een vitale ondergrond is onmisbaar voor een toekomstbestendige aanpak van de verstedelijkingsopgave. Tijdens de kennisateliers Blik op de Bodem delen we de gezamenlijke inzichten die tijdens het programma Bouwen vanuit de Bodem zijn opgedaan.

Deelnemers aan het werk tijdens een workshop op het kennisatelier blik op de bodem

Waarom kennisateliers?

Het programma Bouwen vanuit de Bodem van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie brengt ruimtelijk ontwerpers, beleidsmakers en deskundigen bij elkaar om de relatie tussen de onder- en bovengrond te herstellen. Met de kennisateliers die Jonge Honden in samenwerking met het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie organiseert brengen we verschillende mensen uit het veld in contact met elkaar. We onderzoeken gezamenlijk oplossingsrichtingen voor de uitdagingen waar we voor staan en inspireren we met verhalen van de projecten uit het programma Bouwen vanuit de Bodem.

Kennisatelier 1: de integrale blik (1 februari) VOL
Tijdens de eerste sessie gaan we in gesprek met bodemexperts en ontwerpers over de rol van de bodem in de verstedelijkingsopgave.

Kennisatelier 2: de beleidsmatige blik (4 april) INSCHRIJVINGEN OPEN
Welke uitdagingen komen beleidsmakers en -uitvoerders tegen? Tijdens de tweede sessie gaan we in gesprek met de mensen die dicht op de materie zitten bij gemeentes, provincies en andere instanties.

Kennisatelier 3: de immateriële blik (13 juni)
De derde sessie staat in het teken van het onderzoeken van de vaak onderbelichte immateriële rol van de bodem.

Kennisatelier 2: de beleidsmatige blik

Het is vanaf nu mogelijk om je in te schrijven voor het tweede kennisatelier – de beleidsmatige blik. Meer informatie over het programma volgt. 

Wat kan je verwachten?

  • Inspirerende presentaties van projecten uit het programma Bouwen vanuit de Bodem.
  • Verdiepende gesprekken met andere deelnemers gericht op het delen van kennis en ervaringen.
  • Netwerkmogelijkheden met experts en collega’s binnen het veld.

De praktische info op een rij:
Datum: Donderdag 4 april, 14:00 – 17:00
Locatie: Berlijnplein, Utrecht
Deelname is gratis

Geef je nu op via het contactformulier onderaan deze pagina.

Jonge honden werken onder andere samen met:

  • Logo van adviesbureau Jonge Honden

Meld je aan voor het eerstvolgende kennistatelier

Aanmelden kennisatelier 2: de beleidsmatige blik

Via dit formulier meld je je aan voor het tweede kennisatelier: de beleidsmatige blik op 4 april. Let op: wegens grote interesse en beperkte plaatsen is je deelname pas definitief als deze door ons is bevestigd.
Naam(Vereist)
Laat hier je motivatie voor deelname achter. Er zijn beperkte plekken voor het kennisatelier. Wanneer er meer vraag is dan plek maken we een selectie op basis van motivatie, organisatie en rol.